• BİZE YAZIN
  • info@bismakmakina.com.tr
  • Pzt. - Cm. : 8:00 - 18:00
  • Cumartesi-Pazar Tatil

Çerez Politikası

1. Çerez Aydınlatma Metni

Bismak Vural Makina Gıda Hayvancılık ve Ticaret Sanayi Limited Şirketi olarak (“Şirket” olarak anılacaktır) çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz sırasında sizlerin deneyiminizi geliştirmek için çerezler, pikseller, gifler gibi teknolojilerden (“çerezler”)yararlanmaktayız. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. İşbu Gizlilik ve Çerez Politikasının (Politika olarak anılacaktır) amacı, tarafımızca işletilmekte olan internet sitesinin işletilmesi sırasında site ziyaretçileri (veri sahibi olarak sizler) tarafından çerezlerin kullanımı ile elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektedir. İşbu politikada sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezler kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamaktayız. Sitemizde sunulan içerikleri, hizmetleri ve ürünleri kullanmaya devam ettiğinizde bu politikada beyan edilen tüm esasları kabul etmiş sayılırsınız.


2. Sitemizin İçerdiği Çerez Türleri Ve Amaçları

ÇEREZ ADI  ÇEREZİN VERİYİ TUTMA SÜRESİ  ÇEREZİN TÜRÜ  ÇEREZİN AMACI 
_ga:  2 SENE  Kalıcı  Kullanıcıları ayırt etmek için kullanılır. 
_gid:  24 SAAT  İşlevsel ve Analitik  Kullanıcıları ayırt etmek için kullanılır. 
_gat:  1 DAKİKA  Performans ve Analiz  İstek oranını kısaltmak için kullanır. 


Oturum Çerezleri: İnternet sitesinden ayrılana dek cihazlarınızda tutulan geçici çerezleri ifade eder.
Kalıcı Çerezler: Kalıcı çerezler cihazınızın sabit diskinde uzun süre kalan türde çerezler olup kullanım süreleri birkaç günden birkaç yıla kadar değişiklik gösterebilmektedir.
Zorunlu Çerezler: İnternet sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi ve kullanıcıların sitede sunulan hizmetlerden ve gezinme özelliklerinden yararlanmaları için tutulmaları mecburidir. Örneğin, tarafımızdan gönderilmemekle birlikte, sitemizde ilginizi çeken haberleri paylaşabilmeniz veya ilgili platformdaki hesaplarımıza erişebilmeniz için sosyal medya ağları tarafından cihazınıza gönderilen sosyal medya paylaşım çerezleri birer zorunlu çerezdir.
İşlevsel ve Analitik Çerezler: Tercihlerinizi hatırlamak, internet sitesinin etkin şekilde kullanılması, sitenin kullanıcı isteklerine cevap verecek şekilde optimize edilmesi gibi amaçlarla kullanılır ve ziyaretçilerin siteyi nasıl kullandığı hakkında verileri içerir. Niteliği gereği bu türdeki çerezler kişisel bilgilerinizi içerebilir. Örneğin sitemizde dil tercihinizi kaydeden çerezler birer işlevsel çerezdir.
Performans ve Analiz Çerezleri: Bu çerezler kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler toplamazlar ve tarayıcı kapatıldıktan sonra silinirler. Performans ve Analiz Çerezleri sayesinde Sitemizi kullanımınız ve Sitemizin performansını analiz ederek sizlere verdiğimiz hizmetleri daha iyi hale getirebilmemizi sağlamaktadır.

3. Üçüncü Kişilerle Paylaşım


Sitenin hizmetleri kapsamında toplanan tüm kişisel bilgiler, gizlilik ve çerez politikasında belirtilen esaslar ve kullanım amaçları dışında hiçbir şekilde kullanılmayacaktır. Kullanıcının açık bir şekilde izni olmadıkça toplanan kişisel bilgiler üçüncü taraflar ile paylaşılmayacaktır. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti’nin çeşitli adli ve idari kurumlarından gelen resmi bir talep, bildirim doğrultusunda toplanan bu kişisel bilgiler, gizlilik ve çerez politikasına uygun olarak talep, bildirim yapan adli ve idari kurum/kurumlar ile paylaşılabilir.

4. Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?


Bismak Vural Makina Gıda Hayvancılık ve Ticaret Sanayi Limited Şirketi olarak sitemizde çeşitli amaçlarla çerezler kullanılmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi sadece dijitalle sınırlı kalmak üzere işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır: • Site’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek, • Site’yi analiz etmek, • Site’nin işlevselliğini arttırmak, • Sitenin kullanım kolaylığını sağlamaktır. Politikamız kapsamındaki kişisel (sadece dijital veri olarak sunucu tarafından algılanan ya da bilgisayarınızda saklanan, tarafımızca dijital amacı dışında ayrıca tutulmayan) verilerinizi, yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde bilişim danışmanlarımızla, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere paylaşabiliriz.

5. Çerezleri Nasıl Kontrol Edebilir Veya Silebilirsiniz?


Birçok internet tarayıcısı, varsayılan olarak çerezleri otomatik olarak kabul etmeye ayarlıdır. Bu ayarları, çerezleri engelleyecek veya cihazınıza çerez gönderildiğinde uyarı verecek şekilde değiştirebilirsiniz. Çerezleri yönetmenin birkaç yolu bulunmaktadır. Tarayıcı ayarlarınızı nasıl düzenleyeceğiniz hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen tarayıcınızın talimat veya yardım ekranına başvurun. Eğer kullandığımız çerezleri devre dışı bırakırsanız, bu eylem sitedeki kullanıcı deneyiminizi etkileyebilir; örneğin sitenin belirli bölümlerini görüntüleyemeyebilir veya siteyi ziyaret ettiğinizde sizin için özelleştirilmiş olan bilgilere ulaşamayabilirsiniz. Siteyi görüntülemek için farklı cihazlar kullanıyorsanız (örn. bilgisayar, akıllı telefon, tablet vb.), bu cihazların her birindeki her tarayıcının çerez tercihlerinize uygun şekilde ayarlanmış olduğundan emin olmanız gerekir. Kullandığınız tarayıcıda veya görüntülediğiniz sayfada sorun varsa, öncelikle tarayıcının önbelleğini temizlemeyi deneyin. Önbelleği temizledikten sonra sorun devam ediyorsa, tarayıcının çerezlerini temizleyin. Önbelleği ve çerezleri temizleme talimatları, her tarayıcı ve her sürüm için farklı olabilir. Önbelleğin temizlenmesi sorunu gidermezse, tarayıcı çerezlerini de temizlemeniz gerekebilir. Tarayıcı çerezlerini silmek sorunu çözebilir, ancak aynı zamanda daha önce ziyaret ettiğiniz siteler için kayıtlı ayarlarınızın da silinmesine yol açar. Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkânına sahipsiniz.
Adobe Analytics: https://www.adobe.com/tr/privacy/opt-out.html
Google Adwords: https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
GoogleChrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorerdelete-manage-cookies
Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safari: https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

6. Çerez Kullanımına İlişkin Değişiklikler


Sitemizde kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla işbu politikanın hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel politikada gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır.

7. 5846 Sayılı Fikir Ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun Uyarınca Dikkat Edilecek Hususlar


Kullanıcı/Kullanıcılar, web sitesi üzerinde bir başka web sitesine veya içeriğe erişim imkanı tanıyan link'ler bulunabileceğini, bunların kontrolünün veya doğruluğunun veya yeterliliğinin şirketimiz ile ilgisi olmadığını ve şirketimizin bu siteleri herhangi bir şekilde desteklemediğini veya içerdiği bilgilerin doğruluğunu garanti etmediğini ve bu sitelerde yer alan içeriklerden dolayı herhangi bir sorumluluğu bulunmadığını, bu sitelerin ve/veya içeriklerin kullanımından veya bu içeriklere dayalı olarak almış oldukları kararların sonuçlarından, sitenin kullanım şartlarını okumamış veya okumuş ancak bunlara uygun davranmamış olmaları sebebiyle uğramış olduğu maddi veya manevi, müspet veya menfi ve olası herhangi bir zarardan veya masraftan şirketimiz veya ilgili herhangi bir grup şirketinin veya çalışanlarının, yöneticilerinin, yetkilendirdikleri kişi veya kuruluşlarının, hukuki veya cezai hiçbir sorumluluğu olmadığını, sitede yer alan bilgilerin doğruluğu ve/veya yeterliliğinin şirketimiz tarafından garanti edilmediğini kabul ve beyan etmişlerdir.
Kullanıcı/Kullanıcılar, web sitesi üzerinde şirketimize veya üçüncü bir kişi veya kuruluşa ait herhangi bir yazı, bilgi, yorum, görüş, haber, görüntü, resim, şekil, grafik ve sair bir materyal bulunabileceğini, şirketimizin bu materyallerle ilgili olarak Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun düzenlediği yasal haklara sahip olduğunu, bunların şirketimizin izni olmadan kopyalanamayacağını, değiştirilemeyeceğini, çoğaltılamayacağını, yayınlanamayacağını, satılamayacağını, kullandırılamayacağını veya bunlara müdahale edilemeyeceğini kabul ve beyan etmişlerdir.
Bu sitede yayınlanan tüm logolar, marka ve kurumsal amblemler ve model yazıları, 556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümleri ile korunmaktadırlar. Logolar hiçbir şekilde kopyalanamaz ve kullanılamazlar. Kullanıcı/Kullanıcılar, şirketimiz logosunun veya web sitesine ait sayfaların bir başka web sitesinde herhangi bir şekilde yer almasından, web sitesine üçüncü kişiler veya ziyaretçiler tarafından yapılabilecek herhangi bir içerik yüklemesinden dolayı elde edilecek bilgilerin kullanımından veya internetin genel uygulamalar çerçevesinde kullanımı dolayısıyla sorumluluk doğurmayan herhangi bir içerikten şirketimizin, ilgili veya onun bağlı olduğu herhangi bir grup şirketinin veya çalışanlarının, yöneticilerinin, yetkilendirdikleri kişi veya kuruluşlarının, hukuki veya cezai hiçbir sorumluluğu olmadığını kabul ve beyan etmişlerdir.

8. Veri Sahibi Olarak Haklarınız Nelerdir?


KVKK’nın 11. maddesi uyarınca veri sahipleri; kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir. Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi, şirketimizin Veri Sorumlusuna Başvuru Esasları ve Başvuru Formu’nda belirtilen yöntemlerle tarafımıza iletmeniz halinde başvurularınız en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte, Şirket’in KVK Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır.